Gemeentepolitiek doet ertoe!

12 maart 2018

 

Gemeentepolitiek doet ertoe en wordt steeds belangrijker

 Ga stemmen op 21 maart

Kies PvdA LOKAAL SOCIAAL. Lijst 3!

 Beste buurt- en dorpsgenoten,

 Met trots sta ik op de verkiezingslijst.

Ik ben “nieuw.” Nieuw in de politiek en min of meer nieuw in onze wijk, daarom stel ik mij graag aan jullie voor.

In 2006 maakten Els, nu mijn vrouw, en ik voor het eerst kennis met deze streek. We studeerden in Nijmegen en gingen hier recreëren. Op de fiets. Wat vonden we het hier mooi! De Maas, de Mookerschans, de hei, het bos, de plas, gezellige terrassen. En nu wónen wij hier! In Mook, op loopafstand van die mooie Maas, dat ervaren we als een cadeau. Ook voor onze kinderen, lekker rennen in het bos of pootjebaden bij de plas. De school, de winkel. Alles op loop- of fietsafstand. De A73 om de hoek. Hoe goed kan je het hebben.

Sinds 2016 wonen we in de Lindeboom, ben ik op weg naar mijn 31ste verjaardag en de trotse vader van drie dochters met wie ik blij ben. Wij voelen ons hier helemaal thuis. Ik heb een mooie en leuke baan als verpleegkundige in het Radboudumc. Dat beroep heb ik met heel mijn hart gekozen.

Ik ben geboren in Emmen, opgegroeid in Friesland en kom uit een warm CDA-nest. Je inzetten voor anderen en goed en sociaal omgaan met elkaar was vanzelfsprekend. Uit dat soort families zijn de beste politici voortgekomen, maar toch kon ik bij het CDA mijn draai niet vinden. De sociaaldemocratische waarden spraken mij aan. Die zijn mijn leidraad geworden in het leven. Oud-politicus Joop den Uyl (1919-1987) is een voorbeeld voor mij, hij kwam uit een soortgelijk gezin als ik en hij heeft ook niet dezelfde keuzes gemaakt als zijn ouders. Ken jij hem? De moeite waard om zijn geschiedenis in de politiek eens te lezen.

Dichtbij huis is fractieleider LOKAAL SOCIAAL, Lee Tonnaer inspirerend voor mij. Lee woont hier in Mook aan de Rijksweg. Hij speelt het politieke spel zuiver en heeft het hart op de goede plaats. Ik heb geen politieke ervaring, graag leer ik van hem. Hij-is-écht-Lokaal-Sociaal. Werkt vanuit zijn opdracht, dat is: jouw stem vertegenwoordigen en ook een veilige haven bieden voor mensen die uit de boot dreigen te vallen. Of al drenkeling zijn. Dat wil ik ook! We hebben daar nu al geregeld gesprekken over. Ik kan niet tegen onrecht, hij ook niet, gaat dan tot het gaatje, dat heb ik ook.

Ik wil ervoor gaan, zowel in de ondernemingsraad op mijn werk als in de gemeentepolitiek. Met open vizier en met respect voor de mening van de ander.

De natuur is hier uniek. Daar moeten we zuinig op zijn ook voor hen die na ons komen. Daarnaast zijn hier veel zaken waarbij de gemeenteraad de vinger aan de pols moet houden. Zorg, in de breedste zin van het woord, staat bij veel inwoners op de prioriteitenlijst. Bij mij ook. Zorg voor ouderen, zorg voor kinderen, zorg voor elkaar. Omzien naar elkaar in woord en daad, dat is een mooi credo. Het elkaar goed naar de zin maken vind ik belangrijk en ik vind het een uitdaging daar een goede invulling aan te geven.

Ik sta op de verkiezingslijst, lijst 3, op nummer 4. De jongste van de vier boven aan de lijst.

Wat zou het bijzonder zijn als ik word gekozen; als dat zo is: Dan ben ik er!  Met hart en ziel.

STEM: LOKAAL SOCIAAL! LIJST 3. RONDJE 4

Frank Dillerop